Henkilöauto

Tarjoamme henkilöauto-opetusta Kouvolan alueella ja Iitissä. Meillä on kolme luokka-opetuspistettä Korialla, Elimäellä ja Kausalassa. Jos et halua tai pääse luokka-opetuspisteillemme, niin voit suoritaa teoriatunnit myös verkko-opintoina vaikka omalta kotikoneelta. Kysy lisää! Suunnittelemme opetuksen jokaiselle yksilölliseksi, omien kokemusten ja tavoitteiden mukaan. Ei haittaa vaikka olisit koulussa tai asuisit hieman kauempana. Voimme sovittaa ajosi kouluasi ennen tai sen jälkeen ja pääset mukavasti ajon yhteydessä kotiin.

Lakisääteinen vähimmäisopetus

Vähimmäisikä henkilöauton ajokortille on 18-vuotta. Opetus kannatta aloittaa autokoulussa 3 .- 6 kk. ennen kuin ikäsi täyttyy. Uuden ajokorttilain myötä lakisääteinen vähimmäisopetusmäärä sisältää kymmenen tuntia ajo-opetusta sekä kahdeksan tuntia riskientunnistamiskoulutusta, josta neljä tuntia luokka-opetusta ja neljä tuntia ajo-opetusta henkilöautolla. Käytämme riskientunnistamiskoulutuksessa oikeaa autoa ja ajoharjoittelurataa, jotta saat ajamisesta oikean tuntuman. Näin saat liikenneopettajan ohjauksessa siitä parhaimman hyödyn. Pimeässä ajaminen ajetaan simulaattorilla.

Aluksi, ellei pohjalla ole vielä mitään ajokorttia, tulee suorittaa neljän tunnin Liikenteen perusteet -kurssi luokkaopetuksena.

Henkilöautokortti - Lakisääteinen vähimmäisopetus 2018

Suositeltu opetus

Lakisääteisen vähimmäismäärän lisäksi suosittelemme autolla ajamiseen liittyvää teoriaopetusta sekä laadukasta verkosta löytyvää itseopiskelumateriaalia.  Jos valitset teoriaopetuksen sekä itseopiskelumateriaalin, niin ajo-opetus on helpompaa ja tehokkaampaa, kun sinulla on perustiedot jo hallinnassa ennen ajo-opetusta. 1.7.2018 myös teoria- ja ajokoe vaikeutuu. Myös niiden läpäisy helpottuu, jos valitset opetuksen alla olevan kuvan mukaisesti.

Ajo-opetuksen nykyinen vähimmäismäärä 10 h on huomasttavasti vähemmän kuin aiemmin. Uuden ajokorttilain ajatus on se että ajo-opetusmäärä henkilökohtaistetaan jokaiselle oman taustan mukaan. Jos sinulla on taustaa liikenteessä, niin 10 h voi riittää, mutta kaikille se ei riitä, jolloin voimme ajaa enemmän kuin vähimmäismäärä on.

Uusi ajokorttilaki - Suositellut tunnit

Henkilöautokurssipakettimme

Edullinen

Auton käyttö tutkinnossa 100€

Jos sinulla on kokemusta jo liikenteestä ja autolla ajamisesta, niin tämä soveltuu sinulle.

Perus 1

Verkkopohjanen itseopiskelumateriaali 65 €

Auton käyttö tutkinnossa 100€

Tämä paketti antaa hyvät taustatiedot liikenteeseen. Tämä sopii sinulle, jos haluat itseopiskella enemmän.

Perus 2

4h teoriaopetusta ja oppimateriaali 200€

Auton käyttö tutkinnossa 100€

Tämä paketti antaa hyvät taustatiedot liikenteeseen. Tämä sopii sinulle, jos haluat opiskella perusteet liikenneopettajan opetuksessa.

Turvallinen

15h ajo-opetusta 1200€

4h teoriaopetusta ja oppimateriaali 200€

Auton käyttö tutkinnossa 100€

Tässä paketissa on hyvien taustatietojen lisäksi enemmän ajo-opetusta. Tällä paketilla madollisuus läpäistä ajokoe paranee ja omatoimisen ajamisen aloittaminen on turvallisempaa.

Teoriaopetusta 4 h verkko-opintoina

Tämä kurssi on pakollinen ensimmäistä ajokorttia suorittavalle. Kurssi suoritetaan verkko-opintoina omalta tietokoneella, tabeltilta tai älypuhelimella.

4 h liikenneopettajan opettamaa
luokka-opetusta.

Tämä kurssi on pakollinen ensimmäistä ajokorttia suorittavalle.

Riskientunnistamis koulutus

- Teoriaopetusta 4 h luokka-opetuksena tai verkko-opintoina.

- Ajon arvio liikenteessä, 2 h, henkilöautolla

- Liukkaat keliolosuhteet ja hätätilannetoiminta ajoharjoitteluradalla,1 h, henkilöautolla

- Ajaminen pimeällä, 1 h, simulaattorilla

Hintaan lisätään ajoharjoitteluradan käyttömaksu 65 €. Tämä koulutus tulee suorittaa ennen ajokoetta. Tavoite on että oppilaan ajaminen on itsenäisellä tasolla tullessa tähän koulutukseen. Ajo-opetus ajetaan autokoulun autolla.

Voit valita ilmoittautuessa perinteisen luokka-opetuksen tai verkko-opetuksen. Ajo-opetuksen sisältö on molemmissa kursseissa samanlainen.

Riskien tunnistamis koulutus, kortilliset

- Teoriaopetusta 4 h luokka-opetuksena

- Ajon arvio liikenteessä, 2 h, henkilöautolla

- Liukkaat keliolosuhteet ja hätätilannetoiminta ajoharjoitteluradalla,2 h, henkilöautolla

Tämä paketti on sinulle, jos olet suorittanut B-luokan ajo-oikeuden ennen 1.7.2018. Hintaan lisätään ajoharjoitteluratamaksu 85 €. Hinnat sisältävät alv 24 %.

Viranomais- ja muut kulut: Ajokorttilupamaksu 40€, Teoriakoe 35€, Ajokoe 90€, Ajoharjoitteluratamaksu 65€.
Hinnat sisältävät arvonlisäveron 24%.