Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi on myöntänyt Autokoululiiton jäsenkouluille kokeiluluvan, jolla mahdollistetaan kuljettajantutkinnon suorittaminen 10+10 –mallin mukaisesti, joka on puolet nykyisestä lainsäädännön vaatimasta opetusmäärästä. Kokeilu on autokoulualalla historiallinen ja ainoa laatuaan. Kokeilussa hyödynnetään digitaalisia oppimisympäristöjä sekä älykästä ajotavanseurantalaitetta.

Kokeiluun osallistuminen on autokoulun oppilaille vapaaehtoista. Kokeiluun osallistuva oppilas suorittaa 10 teoriatuntia ja 10 ajotuntia, jonka jälkeen tällä on lupa suorittaa kuljettajantutkinto. Oppilaan turvallisuus on kuitenkin kokeilussakin ensisijaista. Viime kädessä liikenneopettajan vastuulla on arvioida se, onko oppilas valmis ajokokeeseen keskimääräistä aikaisemmin.

Voit siis valita perinteisen kurssin tai 10+10-kurssin.

Paikkoja kokeiluluvan mukaiseen opetukseen on rajoitetusti, joten ilmoittaudu heti! Kokeilu on voimassa 2017 loppuun asti.

Lue lisää kohdasta: B, henkilöauto, kokeilulupa