Opetuslupa

Henkilöautokortin suorittaminen opetusluvalla

Vähimmäisikä henkilöauton ajokortille on 18-vuotta. Opetusluvalla henkilöautokorttia suoritettavien tulee suorittaa autokoulussa vähintään riskientunnistamiskoulutus, joka tulee suorittaa ennen ajokoetta. Aluksi, ellei pohjalla ole vielä mitään ajokorttia, tulee suorittaa neljän tunnin Liikenteen perusteet -kurssi luokkaopetuksena. Riskientunnistamiskoulutuksen sisältö on kahdeksan tuntia, josta neljä tuntia luokka-opetusta ja neljä tuntia ajo-opetusta. Käytämme riskientunnistamiskoulutuksessa oikeaa autoa ja ajoharjoittelurataa, jotta saat ajamisesta oikean tuntuman. Näin saat liikenneopettajan ohjauksessa siitä parhaimman hyödyn. Pimeässä ajaminen ajetaan simulaattorilla.

Voit suorittaa Liikenteen perusteet - ja Riskien tunnistamiskurssin teoriaopetuksen verkko-opintoina tai perinteisinä teoriatunteina.

Henkilöautokortti - Lakisääteinen vähimmäisopetus 2018

Paras lopputulos yhteistyöllä!

Paras lopputulos saavutetaan meidän ja teidän välisellä yhteistyöllä. Suoittelemme teille ajo-opetuksen tueksi laadukasta itseopiskelumateriaalia ja henkilöautoiluun liittyviä oppitunteja. Molempiien edellä mainittuihin sisältyy myös teoriakokeen harjoittelu mahdollisuus. Myös yksittäisten ajotuntien ottaminen on suositeltavaa, jos ajo-opetuksessa tulee esim. jotain haasteita.

Uusi ajokorttilaki - Suositellut tunnit

Muut ajokorttiluokat

Jos suoritatte ajokorttia opetusluvalla, niin saat meiltä ajo-opetuksen tueksi laadukasta itseopiskelumateriaalia ja ajokorttiluokallesi liittyviä oppitunteja. Molempiien edellä mainittuihin sisältyy myös teoriakokeen harjoittelu mahdollisuus. Myös yksittäisten ajotuntien ottaminen on suositeltavaa, jos ajo-opetuksessa tulee esim. jotain haasteita.

Opetuslupapakettimme

Teoriaopetusta 4 h verkko-opintoina

Tämä kurssi on pakollinen ensimmäistä ajokorttia suorittavalle. Kurssi suoritetaan verkko-opintoina omalta tietokoneella, tabeltilta tai älypuhelimella.

4 h liikenneopettajan opettamaa
luokka-opetusta.

Tämä kurssi on pakollinen ensimmäistä ajokorttia suorittavalle.

Riskientunnistamis koulutus

- Teoriaopetusta 4 h luokka-opetuksena tai verkko-opintoina.

- Ajon arvio liikenteessä, 2 h, henkilöautolla

- Liukkaat keliolosuhteet ja hätätilannetoiminta ajoharjoitteluradalla,1 h, henkilöautolla

- Ajaminen pimeällä, 1 h, simulaattorilla

Hintaan lisätään ajoharjoitteluradan käyttömaksu 65 €. Tämä koulutus tulee suorittaa ennen ajokoetta. Tavoite on että oppilaan ajaminen on itsenäisellä tasolla tullessa tähän koulutukseen. Ajo-opetus ajetaan autokoulun autolla.

Voit valita ilmoittautuessa perinteisen luokka-opetuksen tai verkko-opetuksen. Ajo-opetuksen sisältö on molemmissa kursseissa samanlainen.