Raskas kalusto

Tarjoamme opetusta myös raskaan kaluston puolella. Kouluttajillamme on itsellään vankka raskaan kaluston kokemus. Luokkaopetus raskaan kaluston kursseille on Korian toimipisteessämme.

Voit suorittaa teoriaopetuksen perinteisesti luokassa tai verkko-opintoina omalta tietokoneelta. Kysy meiltä lisää verkko-opinnoista.

Voit suorittaa meillä seuraavat raskaan kaluston korttiluokat:

C1
Ikää kortin saamiseksi pitää olla 18-vuotta. Ennen C1-kortin suorittamista pitää olla suoritettuna B-kortin ajo-oikeus. C1-luokan ajo-oikeus vaaditaan ajettaessa kevyt kuorma-autolla (kokonaismassa 3500 - 7500 kg). Esimerkisi pakettiauto, joka on rekisteröity kuorma-autoksi.

C1E
Ikää kortin saamiseksi pitää olla 18-vuotta. Ennen C1E-kortin suorittamista pitää olla suoritettuna C1- tai C-kortin ajo-oikeus. C1E-luokan ajo-oikeus vaaditaan:
Vetoauto: kevyt kuorma-auto (kokonaismassa 3500 - 7500 kg). Esimerkisi pakettiauto, joka on rekisteröity kuorma-autoksi.
Perävaunu: yli 750 kg. C1E-ajo-oikeudella saat kuljettaa yhdistelmää, jonka maksimi kokonaismassa on 12 000 kg.

C
Ikää kortin saamiseksi pitää olla 21-vuotta. Ennen C-kortin suorittamista pitää olla suoritettuna B-kortin ajo-oikeus. C-kortilla ei ole maksimi kokonaismassaa, saat ajaa sillä kaikkia tieliikenteeseen reksteröityjä kuorma-autoja. Kurssilta saat C-luokan ajo-oikeuden, mutta et ammattipätevyyttä.

CE-
Jos kuorma-autoon jonka kuljettamiseen vaaditaan C-luokan ajo-oikeus, kytketään perävaunu, jonka kokonaismassa on yli 750 kg, niin sinulla tulee olla CE-luokan ajo-oikeus.
- sinulla on C-kortti
- 21-vuoden ikä
- Jos sinulla on vähintään vuoden voimassa ollut ammattipätevyys (perustaso tai  jatkokoulutuksen kautta ylläpidetty), voit suorittaa täydennyskurssin. Sinun pitää osoittaa ammattipätevyytesi ennen tutkintoja (kortti tai todistus).
- Jos sinulla ei ole voimassa olevaa ammattipätevyyttä opetus menee normaaleilla opetusmäärillä.

Raskaan kaluston kurssipakettimme

C1-kurssi

- Perusmaksu (teoriaopetus 2 h, oppimateriaali, ja mut tarvittavat autokoulupalvelut)

- Ajo-opetus 3 h

- Auton käyttö tutkinnossa

Hintaan lisätään viranomaiskuluja 170 €. Voit suorittaa C1-kortin jos sinulla on ikää vähintään 18-vuotta ja sinulla on B-luokan ajo-oikeus. Voit suorittaa teoriaopetuksen verkko-opintoina tai luokka-opetuksena.

C-kurssi

- Perusmaksu (teoriaopetus 12 h, oppimateriaali, ja mut tarvittavat autokoulupalvelut)

- Ajo-opetus 10 h

- Auton käyttö tutkinnossa

Hintaan lisätään viranomaiskulut 170 €. Voit suorittaa C-kortin jos sinulla on ikää vähintään 21 vuotta ja sinulla on B-luokan ajo-oikeus.

C1E-kurssi

- Perusmaksu (teoriaopetus 3 h, oppimateriaali, ja mut tarvittavat autokoulupalvelut)

- Ajo-opetus 3 h

- Auton käyttö tutkinnossa

Hintaan lisätään viranomaiskulut 181 €. Voit suorittaa C1E-kortin jos sinulla on ikää vähintään 18-vuotta ja sinulla on vähintään C1-luokan ajo-oikeus.

CE-täydennyskurssi

Perusmaksu (teoriaopetus 5 h, oppimateriaali, ja mut tarvittavat autokoulupalvelut)

- Ajo-opetus 10 h

- Auton käyttö tutkinnossa

Hintaan lisätään viranomaiskulut 181 €. Voit suorittaa CE-täydennyskurssin, jos sinulla on C-luokan ajo-oikeus ja voimassa oleva ammattipätevyys.

CE-kurssi

Perusmaksu (teoriaopetus 15 h, oppimateriaali, ja mut tarvittavat autokoulupalvelut)

- Ajo-opetus 30 h

- Auton käyttö tutkinnossa

Hintaan lisätään viranomaiskulut 181 €. Järjestämme kursseja kysynnän mukaan.

Järjestämme kursseja kysynnän mukaan. Kysy lisää info@liikennekoulut.fi tai P.0400-554734.