fbpx Henkilöauto-opetus | Liikennekoulu

Henkilöauto-opetus

Tarjoamme henkilöauto-opetusta Kouvolan alueella ja Iitissä. Meillä on kolme luokka-opetuspistettä Korialla, Elimäellä ja Kausalassa. Jos et halua tai pääse luokka-opetuspisteillemme, niin voit suoritaa teoriatunnit myös verkko-opintoina vaikka omalta kotikoneelta. Kysy lisää! Suunnittelemme opetuksen jokaiselle yksilölliseksi, omien kokemusten ja tavoitteiden mukaan. Ei haittaa vaikka olisit koulussa tai asuisit hieman kauempana. Voimme sovittaa ajosi kouluasi ennen tai sen jälkeen ja pääset mukavasti ajon yhteydessä kotiin.

Lakisääteinen vähimmäisopetus

Vähimmäisikä henkilöauton ajokortille on 18-vuotta. Opetus kannatta aloittaa autokoulussa noin 3 kk ennen kuin ikäsi täyttyy. Sinulla on mahdollisuus saada henkilöautokortti myös ikäpoikkeusluvalla jo 17- vuotiaana, lue lisää. Uuden ajokorttilain myötä lakisääteinen vähimmäisopetusmäärä sisältää kymmenen tuntia ajo-opetusta sekä kahdeksan tuntia riskientunnistamiskoulutusta, josta neljä tuntia luokka-opetusta ja neljä tuntia ajo-opetusta henkilöautolla. Käytämme riskientunnistamiskoulutuksessa oikeaa autoa ja ajoharjoittelurataa, jotta saat ajamisesta oikean tuntuman. Näin saat liikenneopettajan ohjauksessa siitä parhaimman hyödyn.

Aluksi, ellei pohjalla ole vielä mitään ajokorttia, tulee suorittaa neljän tunnin EAS -kurssi verkko- tai luokkaopetuksena. 
EAS = Ensimmäisen ajokortin suorittajan teoriatunnit

Henkilöautokortti - Lakisääteinen vähimmäisopetus 2018

 

Suositeltu opetus

Lakisääteisen vähimmäismäärän lisäksi suosittelemme autolla ajamiseen liittyvää teoriaopetusta tai laadukkaita verkko-opintojamme.  Jos valitset teoriaopetuksen tai verkko-opinnot, niin ajo-opetus on helpompaa ja tehokkaampaa, kun sinulla on perustiedot jo hallinnassa ennen ajo-opetusta. Myös teoria- ja ajokokeen läpäisy helpottuu, jos valitset opetuksen alla olevan kuvan mukaisesti.

Ajo-opetuksen nykyinen vähimmäismäärä 10 h on huomasttavasti vähemmän kuin aiemmin. Uuden ajokorttilain ajatus on se että ajo-opetusmäärä henkilökohtaistetaan jokaiselle oman taustan mukaan. Jos sinulla on taustaa liikenteessä, niin 10 h voi riittää, mutta kaikille se ei riitä, jolloin kannattaa ajaa enemmän kuin vähimmäismäärä on.

Uusi ajokorttilaki - Suositellut tunnit

Paketeistamme

Voit suorittaa teoriaopinnot verkko-opintoina tai luokkaopetuksena. Kumpi sinulle sopii paremmin luokkaopetus liikenneopettajan opetuksessa vai itseopiskelu verkko-opintoina? Kaikkiin paketteihin kuuluu henkilöauto-opetukseen vaadittava vähimmäismäärä. Perusteet paketissa on vähimmäismäärä ajoopetusta, 10 h. Turvallisessa paketissa on ajo-opetusta enemmän 15 h, joka tuo ajamiseen enemmän varmuutta.

Henkilöautokurssipakettimme

Minimi

10h ajo-opetusta 850 €

Riskientunnistamiskoulutus 350 €

Auton käyttö tutkinnossa 105 €

1305 €

Jos sinulla on kokemusta jo liikenteestä ja autolla ajamisesta, niin tämä soveltuu sinulle.

Perusteet, netti

10h ajo-opetusta 850 €

Verkkopohjanen itseopiskelumateriaali 65 €

Riskientunnistamiskoulutus 350€

Auton käyttö tutkinnossa 105€

1370 €

Tämä paketti antaa hyvät taustatiedot liikenteeseen. Tämä sopii sinulle, jos haluat itseopiskella enemmän.

Turvallinen, netti

15h ajo-opetusta 1275 €

Verkkopohjainen oppimisympäristö 65 €

Riskientunnistamiskoulutus 350 €

Auton käyttö tutkinnossa 105 €

1795 €

Tässä paketissa on hyvän itseopiskelumateriaalin lisäksi enemmän ajo-opetusta. Tällä paketilla mahdollisuus läpäistä ajokoe paranee ja omatoimisen ajamisen aloittaminen on turvallisempaa

Perusteet, luokka

10h ajo-opetusta 850 €

4h teoriaopetusta ja oppimateriaali 200€

Riskientunnistamiskoulutus 350€

Auton käyttö tutkinnossa 105€

1505 €

Tämä paketti antaa hyvät taustatiedot liikenteeseen. Tämä sopii sinulle, jos haluat opiskella luokka-opetuksessa.

Turvallinen, luokka

15h ajo-opetusta 1275 €

4h teoriaopetusta ja oppimateriaali 200 €

Riskientunnistamiskoulutus 350 €

Auton käyttö tutkinnossa 105 €

1930 €

Tässä paketissa on hyvien taustatietojen lisäksi enemmän ajo-opetusta. Tällä paketilla madollisuus läpäistä ajokoe paranee ja omatoimisen ajamisen aloittaminen on turvallisempaa.

Riskientunnistamis-koulutus

- Teoriaopetusta 4 h luokka-opetuksena tai verkko-opintoina.

- Ajo-opetus: taajama ja maantie, 2 h, henkilöautolla

- Liukkaat keliolosuhteet ja hätätilannetoiminta ajoharjoitteluradalla,1 h, henkilöautolla

- Ajaminen pimeällä, 1 h, simulaattorilla

350 €

 Hintaan lisätään ajoharjoitteluradan käyttömaksu 65 €. Tämä koulutus tulee suorittaa ennen ajokoetta. Tavoite on että oppilaan ajaminen on itsenäisellä tasolla tullessa tähän koulutukseen. Ajo-opetus ajetaan autokoulun autolla.

EAS-tunnit, netti

Teoriaopetusta 4 h verkko-opintoina

59 €

Tämä kurssi on pakollinen ensimmäistä ajokorttia suorittavalle. Kurssi suoritetaan verkko-opintoina omalta tietokoneella, tabeltilta tai älypuhelimella.

EAS-tunnit, luokka

4 h liikenneopettajan opettamaa
luokka-opetusta.

100 €

Tämä kurssi on pakollinen ensimmäistä ajokorttia suorittavalle.